Wifi als marketingwapen

De Deinse ondernemer Ward Van Ooteghem ontwikkelde met zijn bedrijf InAnyEvent de allereerste Shadow-wifi. Het concept is even eenvoudig als geniaal: antennes bovenop torens volgen de stand van de zon en zo kan je enkel op het internet surfen in de schaduw. Het prototype werd getest op het zonovergoten strand van de Peruviaanse badstad Lima en het was een schot in de roos.
“Door mensen uit de zon te houden, helpen we om huidkanker te voorkomen”, zegt Ward. “De Peruviaanse Liga tegen kanker wil mensen ervan bewust maken dat zonnecrème noodzakelijk maar niet voldoende is tijdens de uren dat de zon het meest schade kan aanrichten. Happiness Brussels, de Belgische partner van de Liga, had het idee om gratis wifi aan te bieden op het strand, énkel in schaduwgebieden.”
blog-wifi“We creëren zelf schaduw door torens te plaatsen op het strand. Deze torens zijn acht meter hoog, vijf meter breed en drie meter diep. Een eerste probleem was om met een antenne enkel wifi te richten naar de schaduwzone. Een bijkomende uitdaging was de schaduw die zich steeds verplaatst met de stand van de zon. In plaats van de schaduw te volgen, kozen we ervoor om de beweging van de zon te traceren en de wifi-antenne te richten in de tegenovergestelde richting.”

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *