Logo Vlaanderen is gebuisd

Logo “Vlaanderen” is gebuisd. 2/10, voor inkt en papier. De Vlaamse overheid heeft sinds enige tijd een nieuwe huisstijl voor haar binnenlandse communicatie. Het logo, de halve leeuwenkop, werd eerder al voorgesteld, en nu is er ook de nieuwe slogan: ‘Verbeelding werkt’. Binnen een termijn van drie jaar zal de nieuwe coherente huisstijl alle oude logo’s en huisstijlelementen vervangen die binnen de Vlaamse overheid worden gebruikt.

logo-vlaanderen

Dit logo is niet goed gemaakt, meer kan er niet van gezegd worden.  Compleet fout, tegen de regels van het spel. Een goed logo moet  weergeven waarvoor het staat… 

  • een halve leeuw… is de Vlaamse leeuw plots maar half zo krachtig?
  • vraag een leek welk dier dit is, en je krijgt vast en zeker iets twijfelend als antwoord: “zebra? nee leeuw? niet, of toch…”
  • waarom gebruikt de ontwerper  een back slash (schuine streep) =  achteruit gaan, geen vaart. Een eenvoudige truc om een logo “vaart” te geven is het lichtjes “cursief” te zetten (naar rechts hellend, maar nooit naar links)
  • het oogje van de halve leeuw wekt een optische illusie. Zie je de springende orka/walvis? Optische illusies zijn ten allen tijde te vermijden in een logo.
  •  hebben we plots een leeuw zonder tanden ?
  • en noem maar op…

duim-downWie kan dit logo ooit goedgekeurd hebben. Dit bureau verdiend geen herkansing.

Punten: 2/10, voor inkt en papier, de wijze woorden van een oud leraar van mij. (had het gelukkig niet over mij…)
Jammer dat er niet beter over nagedacht is, maar we zitten er mee.

1 reactie op “Logo Vlaanderen is gebuisd”

  1. Christophe

    Ik begrijp je punten die door het designbureau Absoluut als werkpunten kunnen worden beschouwd. Een score van 2/10 is evenwel overdreven laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

$cat_string .= '"' . $cat->name . '"'; $cat_string .= '"' . $cat->name . '"';