Let op met phishing

Nieuwe versie van valse mails in omloop.  
Helaas blijven er phishing mails circuleren. Recente meldingen komen vanuit domeinnaamhouders die benaderd werden door eudt.be  /  domeinnaamregister.com die hen met aandrang vroegen om een extra domeinnaam te registreren.

Iemand anders zou hun domeinnaam in een andere extensie willen registreren.” Om dat te voorkomen, worden ze gepusht om een extra domeinnaam (soms voor 10 jaar) te registreren.
Deze versie is bijzonder overtuigend gemaakt, vooral omdat deze Nederlandstalig is en correct taalgebruik bevat. Laat je niet vangen.

Wat is de bedoeling van een phishing mail?

Simpelweg: cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van phishing technieken omdat het veel eenvoudiger is om iemand op een link te laten klikken, dan in zijn computer in te breken. De aanvaller doet zich voor als een betrouwbare partij, zelfs iemand die je kent, om je vertrouwen te winnen.  De valse email die hij je stuurt ziet er dan ook geloofwaardig uit, met bijvoorbeeld het logo van het bedrijf in kwestie (jouw bank, een webwinkel waar je regelmatig koopt, …)

De bedoeling van de aanvaller: jouw vertrouwelijke gegevens (inlog, wachtwoord, bankgegevens, …) bemachtigen of jouw computer besmetten met malware (spyware, keylogger, ransomware, …). Bij de mail zit bijvoorbeeld een bijlage die je in goed vertrouwen opent. Of in de mail staat een link, die je naar de zogenaamde website van het bedrijf voert, waar jij je inloggegevens dan argeloos invult.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *