Is BPA een gevaarlijke stof in plastic waterflesjes?

Drink je wel eens uit een plastic flesje dat in de zon heeft gelegen? Of gebruik je plastic flesjes meerdere keren? Dan krijg je misschien wel BPA binnen. Wist je dat?
De grote vraag: is BPA schadelijk?

BPA is de afkorting van de chemische stof Bisfenol A. BPA is een weekmaker. Weekmakers worden gebruikt om plastic en kunststoffen elastisch te maken. Waterflesjes, bakjes, koffiebekers en verpakkingen: in alles wat van plastic wordt gemaakt kán de stof BPA zitten.
De stof kan, als je het in grote hoeveelheden binnenkrijgt, een hormoonverstorende werking hebben. Al sinds 1 juni 2011 is in heel Europa BPA in babyflessen verboden. Vooral als het flesje warm wordt in de zon komt er meer BPA vrij.

BPA Vrije drinkflessen:
Het hele mares-gamma drinkflessen is BPA-vrij. Wij hechten heel groot belang  om voedsel-veilige producten aan te bieden aan onze klanten.
Deze drinkfles in Tritan® is een typisch voorbeeld van een handige drinkfles met de nodige sex-appeal om de bewuste gebruiker te overtuigen voor dit eco-product te kiezen.
Deze fles is een perfect alternatief voor de dure Dopper.
Ze bestaat in 6 leuke kleurtoetsen en is bedrukbaar in 1 kleur met uw logo of met een digitaal label tot 8 kleuren.


700 ml drinkfles van Tritan. De dop is te gebruiken als bekertje.
Afmetingen: Ø6X24CM
Drukafmetingen pad: 80 x 30 mm
Drukafmetingen dl: 50 x 120 mm

Meer productinfo en prijzen

Wat is Tritan®:
1 Tritan is een BPA-vrij plastic – het is niet vervaardigd met bisfenol A (BPA) of andere bisfenolverbindingen, zoals bisfenol S (BPS).
2 Tritan is stootvast – producten kunnen veilig worden gebruikt zonder dat ze breken of barsten.
3 Tritan is sterk – het verlengt de levensduur van waterflessen en voedselcontainers, waardoor de afvalstroom wordt verminderd.
4 Tritan is resistent tegen de vaatwasser – het materiaal kan bijna onbeperkt gewassen worden zonder enige materiaal achteruitgang.
5 Tritan is veel lichter dan glas – hierdoor is het gemakkelijker te hanteren, zonder de angst voor het breken van het materiaal.