De ecologische oplossing voor Joke Schauvliege’s “plastic-zakjes-probleem”

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege wil plastic zakken in alle winkels verbieden.
Schauvliege denk dat de consument bereid is om van die plastic zakken af te stappen als ze gaan shoppen, Ondernemersorganisaties UNIZO en NSZ zijn tegen haar voorstel. “U zou beter de zelfstandigen ondersteunen” verwijten ze haar.

Plastiek flessen hergebruiken
Fresa MO9003_05A Winkeltas Fresa Ecologisch herbruikbaar winkeltasje. Opvouwbaar tot een leuke “aardbei” of “hartje”
Hier treft u een overzicht van budgetvriendelijke winkeltassen… bedrukbaar met  publiciteit. Ideaal als campagne materiaal voor zelfstandige en  centrummanagers van steden en gemeenten.
Frisa verdeeld door Mares.be MO9003

Beide partijen hebben gelijk, Schauvliege wil aan het milieu denken, UNIZO en NSZ aan de zelfstandige die het steeds moeilijker krijgt door o.a. webinkels. Dat Joke de vele vervuilende bestelwagens die dagelijks de Vlaamse wegen belasten vergeet, is blijkbaar minder erg. Ze moet de Europese opdracht -minder plastic zakken- eerst blindelings uitvoeren.Sinds het vorige verbod op de gewone promotionele plastic draagzakken, zagen we meer en meer de reeds gekende winkeltassen gemaakt uit o.a PET-flessen. Deze zakken zijn vrij duur om zomaar weg te geven. Toch bestaan er budgetvriendelijke winkeltassen. o.a. in non-woven materialen.

Plastiek zakjes
Zodra een winkeltas hergebruikt kan worden, draagt ze al bij tot een beter milieu.
Een handig en tevens leuk voorbeeld is de Fresa die Mares aanbiedt.  Dit zakje kunt u handig opvouwen om mee te nemen.  Belangrijk is dat u als winkelier deze zakjes kunt laten bedrukken met uw reclame.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *