Bleutooth uitvinder verdient geen cent aan zijn uitvinding

De uitvinder van Bluetooth, de Nederlander Jaap Haartsen, werd opgenomen in de Amerikaanse Hall of Fame van uitvinders. De ceremonie werd gehouden in het Smithsonian American Art Museum in Washington DC.

 

 sleutelvinder met bluetooth, bedrukbaar met uw logo

Bluetooth key finder, anti-lost

MO8648 FINDER Bluetooth device om verloren spullen te lokaliseren. Met gratis App, geschikt voor zowel iOS als Android. Bevestig de Finder aan uw tas, sleutelbos of bagage en wanneer u uw bezittingen bent verloren, zal het apparaat helpen ze terug te vinden. Het device heeft extra functies zoals, afstandbediening ontspanknop / selfie/knop en een telefoon zoekfunctie. 

Met Bluetooth kunnen apparaten draadloos met elkaar communiceren.

 

Jaap Haartsen ontwikkelde de technologie in de jaren negentig toen hij in dienst was van de Zweedse telecomgigant Ericsson. Omdat hij de uitvinding deed in de tijd van de baas, heeft hij er zelf geen cent mee verdiend. Ericsson nam de risico’s, de investeringen en de kosten, Haartsen kreeg een bonus van 1.000 euro voor het patent.Bluetooth is genoemd naar koning Harald I van Denemarken (930-986), bijgenaamd Harald Blauwtand.

Het Bluetooth-logo bestaat uit zijn initialen (H en B) in Noordelijke runentekens. De naam is gekozen omdat Harald in staat was verschillende volken en groepen in zijn rijk samen te laten werken.

De Hall of Fame is een eregalerij van uitvinders van baanbrekende technologische vernieuwingen, onder wie Alexander Graham Bell (telefoon), Thomas Edison (elektrisch licht), Henry Ford (auto) en Louis Pasteur (pasteurisatie) en nu Jaap Haartsen…Zo bent u weer bij… en weet u dankzij wie je draadloos communiceert met uw andere Bluetooth apparaten.

 

 

Bluetooth kent ook al zijn weg in tal van relatiegeschenken. Zoals de leuke sleutelvinder, miniluidsprekers, smartwatches, sportarmbanden, koptelefoons, enz.

Zie totaaloverzicht  van onze bluetooth gadgets |


Mares helpt u betere reclame te voeren

 

In onze online shop kan je meer dan 3000 ideetjes vinden en automatisch de prijs berekenen volgens de gewenste aantallen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *