Mid-Autumn Festival in China

Mid-Autumn Festival is een oogst-festival, gevierd in de meeste Oost-Aziatische landen, zoals China en Vietnam. Het festival vindt plaats op de 15de dag van de 8ste maand in de Chinese kalender. (In 2017 is het op 4 oktober)
Het  festival is kenmerkend door zijn vele lichtspektakels zoals de wensballonnen en kleurrijk verlichte mascottes. (meer…)

Pandavlees?

“Bedenkt eens en goede merknaam voor onze leverpastei…” U ziet dat marketing toch nog een vak blijft.
Nu in promotie leverpastei van “Panda”.  (meer…)

Reclameborden bespieden u bij shoppen.

De media staat er vol van, de laatste tijd zijn reclameborden voorzien van camera’s om de passant te screenen. Iedereen vindt dit een brug te ver, maar besef dat customer-screening al een tijdje aan de gang is in winkels. Geef daarom nooit uw id-kaart af in winkels zogezegd als klantenkaart of voor de garantie (o.a. bij ZEB, MediaMarkt, enz). (meer…)

Facebook afbeeldingen… hoe groot moeten ze zijn?

Hoe groot moet een afbeelding zijn om goed op Facebook te publiceren?
Wie regelmatig Facebook-advertenties plaatst, zal het al gemerkt hebben. De afbeeldingen kloppen niet altijd met wat je graag zou willen.  Met het  dit overzicht zal het al een stuk eenvoudiger gaan. (meer…)

Sciencefiction van 20 jaar geleden

Internetvisie uit 1995 (video) Leven wij nu in de sciencefiction die ze 20 jaar geleden voor ogen hadden? Hoe snel kan iets gaan? In deze verloren gewaande reportage van de toenmalige BRTN ziet u hoe ze denken dat we met computers zullen omgaan in de toekomst, zeg maar vandaag  anno 2014.

(meer…)

Bleutooth uitvinder verdient geen cent aan zijn uitvinding

De uitvinder van Bluetooth, de Nederlander Jaap Haartsen, werd opgenomen in de Amerikaanse Hall of Fame van uitvinders. De ceremonie werd gehouden in het Smithsonian American Art Museum in Washington DC.
(meer…)

Welke gadgets kiezen voor de Canteclaerstoet?

We kregen al verschillende vragen om te helpen bij de keuze van aanschaf van gadgets om uit te delen op grote evenementen zoals de Canteclaerstoet. Uit eigen ervaring, die van klanten en organisatoren, kan je rekening houden met de volgende regels en hints: (meer…)

Foute kopstanden of displays

Zo verkopen ze die tang nooit.
Vaak vinden we in grootwarenhuizen producten terug met een videopresentatie… De fabrikant betaalt extra voor deze visibility… Spijtig genoeg merken we heel vaak dat deze goederen zonder prijs staan uitgesteld

Brico Doe-Het-Zelf centra en Makro zijn daar koplopers in. (meer…)

De ecologische oplossing voor Joke Schauvliege’s “plastic-zakjes-probleem”

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege wil plastic zakken in alle winkels verbieden.
Schauvliege denk dat de consument bereid is om van die plastic zakken af te stappen als ze gaan shoppen, Ondernemersorganisaties UNIZO en NSZ zijn tegen haar voorstel. “U zou beter de zelfstandigen ondersteunen” verwijten ze haar.
(meer…)

Week tegen pesten

Van 17 tot 24 februari 2017 loopt de week tegen pesten. Scholen en bedrijven kunnen via de anti-pestbandjes tonen dat ze pesten niet tolereren in hun school of bedrijf. Deze anti-pestbandje zijn de gekende siliconebandjes die hun kracht al bewezen hebben in solidariteitsacties… zoals de gekende gele Live Strong polsbandjes.
Geef pesten geen kans! Pesten? Nee, bedankt
(meer…)